مهدیار محمودی

مادران یخچالی و پرنتکتومی

پرنتکتومی و مادران یخچالی

در سال ۱۹۰۸، زمانی که روانپزشکان با کودکانی مواجه شدند که گوشه‌گیر بودند و ارتباط احساسی خوبی با دیگران نمی‌گرفتند آن‌ها را در دسته‌ی بیماران اسکیزوفرنی قرار دادند.

ساینس‌باوری افیون توده‌هاست

افیون توده‌ها

من در دورانی به دنیا آمدم که اکثریت جوانان اعتقاد خود را به خدا از دست داده بودند، آن هم با همان دلیلی که بزرگترهایشان آن اعتقاد را داشتند

دو استاد پزشکی و دو قانون پزشکی

post

ترم هفتم سه هفته است که شروع شده. این ترم را که بگذرانیم نیمی از مسیر چهارده ترمه‌ی تحصیل پزشکی عمومی طی می‌شود. اولین کورس این ترم، کورس نورولوژی بود که طی دو روز کلاس‌هایش برگزار شد.

گرمای تعطیلات و دریای اطلاعات

Book

به سمت قفسه‌ی کتاب‌های فلسفه غرب رفتم. چشمم را چرخاندم ببینم آن کتابی را که می‌خواهم پیدا می‌کنم یا نه. فروشنده‌ی آن‌جا مرا می‌شناسد.

یک جمله؛ هدیه‌ای برای عقل

تصویر شاخص این پست، تهران از پنجره‌ی یکی از اتاق‌های بیمارستان مهدی کلینیک است. البته لکه‌های پنجره، فوکوس دوربین را دزدیده‌اند.

از آنتون چخوف و روزهای فیزیوپات

این روزها فرجه‌ی امتحان کورس مقدمات بیماری‌های غدد و متابولیسم است – سومین کورس ما از مقطع فیزیوپاتولوژی یا به اختصار فیزیوپات.

دیوید ریمر؛ قربانی نمایشی مضحک با عنوان «طرح مطالعاتی»

David Reimer

«صبح روز پنجم ماه مه ۲۰۰۴، در شهر وینیپگ کانادا، مرد سی و هشت‌ساله‌ای به نام دیوید رِیمر، به محوطه‌ی پارکینگ یک سوپرمارکت رفت و با شلیک تک‌گلوله‌ای از یک تفنگ ساچمه‌ای به زندگی خودش پایان داد. رِیمر در سال ۱۹۶۵، با نام بروس رِیمر به صورت یک مرد – هم از لحاظ کروموزومی، و […]

سه هفته سحرخیزی و این روزها

Flower

حدود ۲۰ روز از اولین روز چالش گذشت. در این سه هفته هر روز صبح زود بیدار شدم و سعی کردم کارهایم را مثل یک آدمِ صبحِ واقعی در ساعت‌های اول روز انجام دهم. کتاب می‌خواندم، وبلاگ می‌خواندم، تلگرام و اینستاگرام را – اگر اپلیکیشن‌های کمکی توان اتصال به سرورهای نقاط مختلف جهان را پیدا […]